Article On Meaning And Importance Of Maths In Daily Life The Great Basilica of Nature

You are searching about Article On Meaning And Importance Of Maths In Daily Life, today we will share with you article about Article On Meaning And Importance Of Maths In Daily Life was compiled and edited by our team from many sources on the internet. Hope this article on the topic Article On Meaning And Importance Of Maths In Daily Life is useful to you.

The Great Basilica of Nature

El físic teòric de la Universitat de Cambridge John D. Barrow, guanyador del Premi Templeton 2006 per al progrés cap a la investigació o els descobriments sobre realitats espirituals, és un home de molts talents.

Autor de 17 llibres i més de 400 articles de revistes, així com d’una obra de teatre que explora el significat de l’infinit, Barrow és potser més conegut com el coautor, amb el físic matemàtic de la Universitat de Tulane Frank Tipler, del llibre de 1986. El principi cosmològic antròpic, en què va investigar si la Terra està realment ajustada per a la vida. En revisar el llibre per a The New York Times, el destacat periodista científic Timothy Ferris va escriure: “Em va enfuriar, no hi estava d’acord i em va encantar llegir-lo”.

En el següent assaig, escrit amb motiu de guanyar el Premi Templeton, Barrow reflexiona sobre la majestuositat de la natura, el nostre coneixement cada cop més gran de l’univers i per què la religió hauria de tenir sempre un lloc a la taula amb la ciència.

Fa poc més d’un any vaig estar en una gran església: la basílica de Sant Marc a Venècia. El seu predecessor va ser aixecat l’any 832 per allotjar les restes mortals de Sant Marc Evangelista, que suposadament havien estat portades a Venècia des d’Alexandria quatre anys abans per dos comerciants venecians. Se suposa que van amagar les restes del sant màrtir sota capes de carn de porc per evitar les atencions dels funcionaris de duanes musulmans.

L’actual basílica d’estil bizantí, amb el seu distintiu cúmul de cúpules baixes, es va començar el 1063 i es va consagrar el 1089. Avui es troba al costat del Palau Ducal, a la vora de la plaça de Sant Marc, atreu turistes i coloms més que pelegrins amb un façana per llançar mil postals.

Vaig arribar a l’església a primera hora del vespre amb un petit grup d’altres científics per fer una visita guiada després que havia tancat als visitants durant el dia. Quan vam entrar, era gairebé a la foscor total. Hi ha poques finestres, són petites i lluny de ser transparents. Ens van demanar seure al centre, deixant que només unes quantes llums tènues i una espelma elèctrica ocasional ens guiessin als nostres seients. Damunt nostre només hi havia foscor.

Aleshores, molt lentament, els nivells de llum van pujar per sobre nostre i al nostre voltant, i l’interior va començar a il·luminar-se per un discret sistema de llums de sodi ocultes. La foscor al nostre voltant va donar pas a una espectacular llum daurada. Els sostres arquejats damunt nostre estaven coberts amb un espectacular mosaic brillant de vidre i or. Entre els segles XI i XV es van fer prop de 11.000 peus quadrats de mosaic d’or, quadrat per quadrat, barrejant or amb vidre mitjançant un procés delicat que encara no s’entén del tot, per produir aquest santuari daurat brillant. Les aparences poden ser enganyoses.

Però, a la reflexió, el que em va sorprendre més va ser la constatació que els centenars de mestres artesans que havien treballat durant segles per crear aquesta fabulosa visió mai l’havien vist en tota la seva glòria. Treballaven a l’interior ombrívol, ajudats per espelmes i llums d’oli fumejants per il·luminar la petita zona on treballaven, però cap d’ells havia vist mai tota la glòria del sostre daurat. Per a ells, com nosaltres, 500 anys després, les aparences eren enganyoses.

Apropant-se a les estrelles

El nostre univers també és una mica així. Els escriptors antics que celebraven la declaració del cel de la glòria del Senyor només veien fosc a través d’un vidre. Sense saber-ho ells i molts altres que els van seguir, l’univers s’ha revelat amb els instruments que la ciència moderna ha fet possible que sigui molt més gran, més espectacular i més humil del que mai ens imaginàvem.

L’univers sembla gran i vell, fosc i fred, hostil a la vida tal com la coneixem, perillós i costós d’explorar. Molts filòsofs del passat van concloure que l’univers no tenia sentit i era antitètic a la vida: un regne desolador i negre en el qual el nostre petit planeta és un resultat temporal de les forces cegues de la natura. No obstant això, les aparences poden tornar a ser enganyoses.

Durant els últims 75 anys, els astrònoms han il·luminat la volta del cel d’una manera completament inesperada. L’univers no només és gran, sinó que també s’està fent més gran. S’està expandint. Grans cúmuls de galàxies s’allunyen els uns dels altres a velocitats creixents. Això vol dir que la mida de l’univers que podem veure està inextricablement lligada a la seva edat. És gran perquè és vell.

Aquests grans períodes de temps són importants per a la nostra pròpia existència. Estem fets d’àtoms complicats de carboni, nitrogen i oxigen, juntament amb molts altres. Potser algun dia altres formes d’intel·ligència terrestre es faran d’àtoms de silici. Els nuclis de tots aquests àtoms no vénen fets amb l’univers. Estan reunits per una llarga seqüència de reaccions nuclears de combustió lenta a les estrelles. Calen gairebé 10.000 milions d’anys perquè aquesta alquímia estel·lar cremi hidrogen en heli, i després en beril·li, carboni i oxigen i més enllà, abans que les estrelles moribundes explotin en supernoves i escampin les seves restes que donen vida per l’univers on es trobin. en grans de pols, planetes i, finalment, en persones. El nucli de cada àtom de carboni del nostre cos ha passat per una estrella. Estem més a prop de les estrelles del que mai podríem imaginar.

Impulsat a entendre

L’astronomia ha transformat l’univers sense sentit dels filòsofs escèptics. Dóna nova vida a tantes qüestions religioses de màxima preocupació i fascinació inacabable. Moltes de les preguntes més profundes i atractives que encara ens enfrontem sobre la naturalesa de l’univers tenen el seu origen en la nostra recerca de significat purament religiosa.

El concepte d’un univers lícit amb un ordre que es pot entendre i en què es pot confiar va sorgir en gran part de les creences religioses sobre la naturalesa de Déu. La imatge atomística de la matèria va sorgir molt abans que hi hagués cap evidència experimental a favor o en contra.

D’aquestes creences va sorgir la confiança que hi havia un ordre inalterable darrere de les aparences que valia la pena estudiar. Grans preguntes sobre l’origen i la fi de l’univers, possiblement les fonts de tota la complexitat observada i la infinitat potencial de l’espai van sorgir del nostre enfocament religiós en les grans qüestions de l’existència i la naturalesa de Déu.

I, com totes les grans preguntes, poden arribar a tenir respostes que ens porten per camins inesperats, cada cop més allunyats d’allò familiar i quotidià: multiversos, dimensions extra, la flexió del temps i de l’espai, tot pot revelar un univers. que conté més del que es necessita per a la vida, més fins i tot del que es necessita per a l’especulació. Veiem ara com és possible que un univers que mostra una complexitat inacabable i una estructura exquisida es regi per unes quantes lleis senzilles, potser només una llei, que són simètriques i intel·ligibles, lleis que regeixen les coses més notables del nostre univers: poblacions de “partícules” elementals que són a tot arreu perfectament idèntiques.

La lògica oculta de la realitat

És a aquest món senzill i bell darrere de les aparences, on la legalitat de la natura es revela de manera més elegant i completa, els físics busquen trobar el segell distintiu de l’univers. Tothom mira els resultats d’aquestes lleis. Els resultats sovint són complicats, difícils d’entendre i de gran importància -fins i tot ens inclouen a nosaltres mateixos-, però la veritable simplicitat i simetria de l’univers es troba en les coses que no es veuen. El més destacable de tot, trobem que hi ha equacions matemàtiques, petits gargots en trossos de paper, que ens diuen com es comporten universos sencers. Hi ha una lògica més gran que els universos que és més sorprenent perquè podem entendre-ne una part significativa i, per tant, compartir-ne l’apreciació.

Una vegada vam pensar que tot a l’univers estava fet de les coses materials que trobem a la Terra. Ara hem descobert que això també era només una primera suposició. Més del 70 per cent de l’univers es compon d’una forma d’energia fosca de la qual es desconeix la identitat precisa. Revela la seva presència pel seu efecte dramàtic sobre l’expansió de l’univers. A diferència de totes les altres formes conegudes de matèria, que exerceixen forces d’atracció gravitacional sobre altres formes de matèria i entre elles, aquesta forma fosca d’energia respon de manera repulsiva a la gravetat, fent que tot el material s’acceleri allunyant-se d’ella, creant una acceleració en l’expansió de l’univers. que va començar a produir-se quan havia arribat al voltant del 75 per cent de la seva extensió de presència. Aquest descobriment sobre el nostre univers va ser una sorpresa, com descobrir quelcom totalment inesperat sobre un vell amic. De nou, les aparences eren enganyoses.

Així, amb l’univers, com va ser aquell vespre a Sant Marc, les coses no sempre són com semblen quan mirem cap amunt. El tot és molt més que la suma de les seves parts. Els arquitectes de les nostres imatges religioses i científiques de l’univers, i els nombrosos comentaristes dels seus significats que els van seguir, van poder veure només una petita part del que hi ha i només sabien una petita part del que ens ha d’ensenyar sobre el nostre lloc a l’univers. Comencem a veure de nou la naturalesa extraordinària del nostre entorn local i el vincle que uneix la vida a la immensitat de l’espai i el temps. De fet, les aparences poden ser enganyoses.

Saber allò que no sabem

Hi ha qui diu que només perquè fem servir la nostra ment per apreciar l’ordre i la complexitat de l’univers que ens envolta, no hi ha res més en aquest ordre que el que imposa la ment humana. Això és un greu error de judici. Si fos cert, esperaríem trobar la nostra comprensió més gran i més fiable del món en els esdeveniments quotidians per als quals milions d’anys de selecció natural han aguditzat el nostre enginy i preparat els nostres sentits.

I quan mirem cap a l’espai exterior de les galàxies i els forats negres, o cap a l’espai interior dels quarks i els electrons, hauríem d’esperar trobar poques ressonàncies entre les nostres ments i les maneres d’aquests mons. La selecció natural no requereix cap comprensió dels quarks i els forats negres per a la nostra supervivència i multiplicació.

No obstant això, trobem aquestes expectatives girades al cap. El coneixement més precís i fiable que tenim sobre qualsevol cosa a l’univers és dels esdeveniments en un sistema estel·lar binari a més de 3.000 anys llum del nostre planeta i en el món subatòmic dels electrons i els raigs de llum, on té una precisió superior a nou decimals. llocs. I, curiosament, les nostres majors incerteses es relacionen amb els problemes locals d’entendre’ns a nosaltres mateixos: les societats humanes, el comportament humà i la ment humana, totes les coses que realment importaven per a la supervivència humana. Però això és perquè han de ser complexos: si les nostres ments fossin prou senzilles per ser enteses, serien massa senzilles per entendre-les.

En tota la ciència que perseguim, estem acostumats a veure el progrés. Els nostres primers intents per comprendre les lleis de la natura sovint són incomplets. Capten només una part de la veritat, o la veuen a través d’un vidre només fosca.

Alguns pensen que el nostre progrés és com una seqüència interminable de revolucions que derroquen el vell ordre, condemnats a no convergir mai cap a res més definitiu que un estil de pensament més útil. Però el progrés científic no ho sembla des de dins. Les nostres noves teories estenen i subsumeixen les antigues. Les teories anteriors es recuperen en alguna situació limitada: moviments lents, camps gravitatoris febles, grans mides o baixes energies, de les noves. La teoria de la mecànica i la gravetat de Newton, de fa 300 anys, ha estat substituïda per la d’Einstein, que serà succeïda per la teoria M o el seu successor desconegut en el futur. Però d’aquí a mil anys els escolars encara estudiaran les teories de Newton i els enginyers seguiran confiant-hi tal com ho fan avui. Seran la forma limitant simple per als moviments lents i la gravetat feble de la teoria definitiva, sigui el que sigui.

En les nostres concepcions religioses de l’univers, també fem servir aproximacions i analogies per tenir una certa comprensió de les coses últimes. No són tota la veritat, però això no impedeix que siguin part de la veritat, una ombra que es projecta en una situació limitadora d’una certa simplicitat. La nostra imatge científica de l’univers ha revelat una i altra vegada com ha estat sovint la nostra visió de parpelleja i conservadora, com d’autoservei la nostra imatge provisional de l’univers, com de mundanes les nostres expectatives i fins a quin punt els nostres intents de trobar o negar els vincles entre els científics. i enfocaments religiosos de la naturalesa de l’univers.

Sir John Templeton ha intentat fomentar aquest diàleg imparcial amb la ferma creença que la religió i la ciència poden proporcionar-se il·luminació i apreciació mútues de les meravelles del nostre univers i inspirar-nos a buscar i comprendre la veritat de noves maneres, una veritat que és indefectiblement inesperada. i sovint no és com semblava a primera vista.

Video about Article On Meaning And Importance Of Maths In Daily Life

You can see more content about Article On Meaning And Importance Of Maths In Daily Life on our youtube channel: Click Here

Question about Article On Meaning And Importance Of Maths In Daily Life

If you have any questions about Article On Meaning And Importance Of Maths In Daily Life, please let us know, all your questions or suggestions will help us improve in the following articles!

The article Article On Meaning And Importance Of Maths In Daily Life was compiled by me and my team from many sources. If you find the article Article On Meaning And Importance Of Maths In Daily Life helpful to you, please support the team Like or Share!

Rate Articles Article On Meaning And Importance Of Maths In Daily Life

Rate: 4-5 stars
Ratings: 9857
Views: 60155889

Search keywords Article On Meaning And Importance Of Maths In Daily Life

Article On Meaning And Importance Of Maths In Daily Life
way Article On Meaning And Importance Of Maths In Daily Life
tutorial Article On Meaning And Importance Of Maths In Daily Life
Article On Meaning And Importance Of Maths In Daily Life free
#Great #Basilica #Nature

Source: https://ezinearticles.com/?The-Great-Basilica-of-Nature&id=177024

Bài viết đã được tạo 3598

Bài liên quan

Bắt đầu nhập từ khoá bên trên và nhấp enter để tìm kiếm. Nhấn ESC để huỷ.

Trở lên trên